Mull2media gooit het roer om: Deense websites

Geschreven door:
Floris-Jan is werkzaam bij Mull2media
Floris-Jan

Breng je merk tot leven

  • Creëer herkenning van je merk of onderneming
  • Jouw huisstijldragers op maat gemaakt
  • Professionele grafische ontwerpen

Gratis en vrijblijvend

Twee jaar geleden nam Eric Smeets contact met ons op omdat hij wilde praten over een machineverhuuractiviteit die hij zou opzetten in Denemarken. Tijdens dat gesprek vertelde hij dat hij ging emigreren naar het eiland Bornholm in Denemarken. Ik weet nog goed dat ik al grappend zei dat ik hoopte dat zijn avontuur beter zou verlopen dan de gemiddelde aflevering van “Ik Vertrek”. Eric gaf toen aan dat hij ook gevolgd zou worden door de SBS-variant “Het Roer Om”.

Eric vertelde dat hij een kraan of lift moest huren op het eiland om de verbouwingen van zijn huis te kunnen realiseren. Zo ontstond bij hem het idee om zelf een telescooplift aan te schaffen, zowel voor eigen gebruik als voor de verhuur op het eiland. Hij wilde dit professioneel aanpakken, en dat is waar wij in beeld kwamen. We dachten mee over de (domein)naam, het logo, de huisstijl en bouwden uiteindelijk de website. Zo ontstond liftudlejning-bornholm.dk.

Nieuw bedrijf in de lift

We begonnen met het maken van het logo en de bijbehorende huisstijl. Hierin komen de naam van het bedrijf en de website duidelijk naar voren, maar er is ook ruimte voor de vlag van het eiland. Door de huisstijl volledig door te voeren in de website, hebben we een professionele look-and-feel weten te creëren. Daarnaast is er een reserveringssysteem geïntegreerd, zodat bezoekers in één oogopslag de beschikbaarheid kunnen zien en eenvoudig een reservering kunnen maken. Samen met Eric hebben we het reserveringssysteem zo gebruiksvriendelijk mogelijk gemaakt, zowel voor de bezoekers als voor Eric zelf. Inmiddels zijn we twee jaar verder en heeft Eric al plannen om het aanbod verder uit te breiden. Achter de schermen zijn we dan ook al druk bezig met aanpassingen aan de website.

Al tijdens het eerste gesprek werd duidelijk dat er op een later moment ook een website moest komen voor het vakantiehuis dat gerealiseerd ging worden. Omdat Eric zijn vrienden en familie op de hoogte wilde houden van de verbouwingen in Denemarken, besloot hij deze website alvast in blogvorm op te zetten. We planden een overleg in en daaruit volgden de naam Solhjem Bornholm (Deens voor “zonnehuis Bornholm”), het logo en de bijbehorende huisstijl. Vervolgens hebben we een blogwebsite opgezet en kon Eric aan de slag met het schrijven van artikelen. Inmiddels zijn we twee jaar verder en is het blog een mooie tijdlijn geworden van de verbouwingen van het vakantiehuis.

Born(holm) Ready: klaar met verbouwen

Afgelopen zomer werd het laatste verbouwingsartikel geschreven en daarmee is het vakantiehuis klaar om gasten te ontvangen. Met die mededeling nam Eric weer contact met ons op om de boekingsmodule in gereedheid te brengen. De boekingsmodule moest, net als de kalender van de liftverhuurwebsite, eenvoudig en overzichtelijk zijn. Een kleine kanttekening in dit geval: het moest beschikbaar zijn in vier talen en de aanbetaling moest in twee verschillende valuta kunnen worden voldaan. Inmiddels kennen we de Deense versie van WordPress op ons duimpje, dus ook deze vraag was voor ons geen probleem.

Net als het vakantiehuis zelf, staat de website klaar om haar gasten te ontvangen. Ben je benieuwd naar meer foto’s of wil je overnachten in het vakantiehuis? Neem dan een kijkje op solhjem-bornholm.dk. Het hele verhaal van de emigratie van Eric en zijn familie naar Bornholm is aanstaande donderdag 12 september om 20:30 uur te zien op SBS6 in het programma ‘Het Roer Om’.

Met deze fijne samenwerking breiden we ons portfolio uit met twee Deense websites, kunnen we die ook weer afstrepen op onze bingokaart. Wil jij ons helpen om bingo te krijgen of vraag je je af of wij jou kunnen helpen met het zichtbaar maken van jouw (nieuwe) bedrijf? Het antwoord is vast “Ja”, neem gerust eens vrijblijvend contact op via info@mull2media.nl of 0314 36 15 16.

Mooie wisselwerking met professioneel resultaat

Mull2Media heeft 2 Deense websites voor mij ontwikkeld. Ik denk dat de term “wisselwerking” de aanpak bij beide projecten het beste laat vertalen. Die wisselwerking tussen de ontwikkelaar en de opdrachtgever is zo belangrijk omdat de ontwikkeling van een website een proces is, waarbij je soms tot nieuwe inzichten komt. Daar is Mull2Media altijd goed mee omgegaan. Ik hoor ook positieve geluiden van mijn klanten over de vormgeving en de functionaliteit van de sites.

Eric Smeets, Gudhjem

Meest populaire berichten

Volg Mull2media op social media